حلواارده
حلوا ارده غذایی بسیار مقوی است که مصرف آن بیشتر به صورت صبحانهاست و مواد تشکیل دهنده آن عبارتاند از: ارده، شکر، تخممرغ، هل و چوبک. در ساخت حلوا ارده از کنجد بریان سابیده که به آن ارده گفته میشود و بصورت مایع میباشد استفاده میشود.
تاریخچه
گویند شاه عباس بزرگ از شیخ بهایی درخواست کرد تا فرمول غذایی را ابداع کند که کمحجم بوده و برای استفاده سربازان مناسب باشد. او نیز فرمولی از ترکیب ارده (کنجد آسیاب شده) و شیرهٔ کشمش پیشنهاد نمود و این خوراکی حلوا ارده نام گرفت.
در حال حاضر در دیگر کشورهای جهان از قبیل: یونان، ترکیه، یوگسلاوی، لبنان، عربستان، و کشورهای شوروی
سابق نیز حلواارده تولید میشود که البته از نظر کیفیت و نحوه تولید و
مواد تشکیل دهنده با حلواارده ایران تفاوت دارد. حلوااردهای که در استان یزد
بویژه در شهرستان اردکان تولید میشود بدلیل اینکه فاقد هر گونه افزودنی
شیمیایی است و هنوز به روش سنتی و تا حدودی دستی تولید میشود، طعم و مزه
آن طبیعی بوده و نسبت به حلوااردهای که به روش صنعتی تولید میگردد
طرفداران بیشتری دارد. البته بهترین نوع آن در شهرستان اردکان تولید میگردد
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
نظرات
ارسال یک نظر